Jan woog 139 kilo toen hij aan een behandeling begon

Jan Gelderblom is 59 jaar, ondernemer, en woog 139 kilo toen hij aan een traject bij NOK Clinics begon. “Ik kwam er al snel achter dat diëten voor mij niet werkt. Deze behandeling, met medicatie in de vorm van een prikpen, werkt voor mij heel prettig.”

Resultaat- 7 kg

Leeftijd59 jaar

BehandelingMedicatie (prikpen)

Ik voel me geweldig

“Ik kwam er al snel achter dat diëten voor mij niet werkt. Deze behandeling, met medicatie, werkt voor mij heel prettig.”

Afvallen uit voorzorg 

Jan wil afvallen uit voorzorg. Hij voelt zich niet te dik of ongezond. “Ik voel me kerngezond. Ik heb geen klachten, slik geen medicijnen en loop elke ochtend zes kilometer. Toch zegt de weegschaal dat ik te dik ben. Ik ben dus gaan afvallen uit voorzorg: ik hoop dat ik in goede gezondheid oud mag worden, namelijk.” 

Geen ijzeren discipline 

Jan is getrouwd met een vrouw met een ijzeren discipline. “Als zij vijf kilo te zwaar is, dan gaat ze op dieet. Ik zal je vertellen, die kilo’s gaan eraf. Echt wel.” Jan zelf zit zo niet in elkaar. “Ik heb die enorme discipline niet. En ik wist: discipline is de sleutel van vele afvalprogramma’s. Als je de discipline niet hebt om het vol te houden, gaat diëten niet werken. Dus ging ik op zoek naar iets anders.”

Behandeling met medicatie

Jan is het internet gaan afstruinen en kwam hij bij NOK Clinics terecht. “Hier las ik over een middel dat zorgt dat je minder honger en trek hebt. Nou, dat was precies wat ik zocht.” 

Hij vroeg een gratis intakegesprek aan en kon snel beginnen aan de behandeling met medicatie. “Sommige mensen worden afgeschrikt door het prikken. Maar, het werkt eenvoudig. Je plaatst het prikje simpelweg ergens in de huid, bijvoorbeeld in de buik.” 

Effect vanaf dag één 

Vanaf dag één merkte Jan dat de medicatie zijn werk doet. “Op de eerste dag dat ik prikte, hadden we toevallig een afspraak staan voor een Chinees etentje. Ik heb de helft laten staan, ik had voldoende gegeten. Bij mij werkt de medicatie goed, ik ben namelijk gek op Chinees eten. “

“En het mooie is: het voelt niet als een dieet, dat houd ik niet vol. Ik heb een gezonde levensstijl en het is veel makkelijker om me daaraan te houden. Als ik met een zakenrelatie ga lunchen heb ik genoeg aan een bakje tomatensoep. Echt waar. Er zitten zelfs dagen tussen, waarop ik denk: ik moet nu eens wat gaan eten, anders gaat het niet goed.”

Al zeven kilo afgevallen in negen weken

Jan is nu negen weken bezig en valt per week ongeveer acht ons af. Hij is al zeven kilo afgevallen. En hoe ziet de rest van het traject eruit? “Mij is verteld dat ik dit mijn hele leven kan blijven gebruiken, maar het idee is dat ik na verloop van tijd ook zonder de medicatie kan. Dat mijn systeem zich aanpast aan nieuwe eetgewoonten en dat ik die op een zeker moment zonder medicatie kan volhouden. Dus daar gaan we voor.”

Een ontspannen proces

“Daarnaast is er veel begeleiding vanuit NOK Clinics. Ik heb een leefstijlcoach en ik kom eens in de zoveel tijd bij een arts. Bij mij gaat het allemaal zo goed en ik heb verder geen medische klachten, dus dat is wat minder hard nodig dan bij andere cliënten. Het is voor mij een heel ontspannen proces.”

Deze behandeling, met medicatie, werkt voor mij heel prettig

Wil je net als Jan werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken in Den Haag, Amsterdam, Nieuwegein, Heerlen of Arnhem.