Ze zijn er voor je op het moment dat je het nodig hebt

Voor de behandeling woog ik ruim 116 kilo, nu vier weken later 102. Ik voel me geweldig.

Resultaat- 20 kg

Leeftijd47 jaar

BehandelingMaagballon

Ik wilde niet wéér (alleen) een diëtist

Een te hoog BMI, niet lekker in haar vel en van alles geprobeerd. Ten einde raad was Marieke van Dijk uit Eindhoven nog niet, maar haar opties om iets aan haar gewicht te doen, werden wel steeds kleiner. Bovendien: op haar 47e naderde de overgang met rasse schreden.

Allurion maagballon

Na de nodige research belandt Marieke uiteindelijk op de website van NOK Clinics. In het bijzonder op de pagina van Allurion Maagballon, die om bepaalde redenen specifiek haar aandacht trok.

Geen narcose

Marieke: “Ik wilde niet wéér (alleen) een diëtiste. Wat mij aan de Allurion maagballon aansprak, was dat er geen narcose bij de behandeling komt kijken. Niet in de laatste plaats omdat ik, door de mantelzorg voor mijn vader, het me eigenlijk niet kon permitteren om tweemaal onder narcose te gaan.”

20 kilo lichter

De Eindhovense nam contact op met NOK Clinics en belandde uiteindelijk bij het behandelcentrum in het Zuid Limburgse Heerlen, waar het haar gelijk opviel hoe professioneel en aangenaam de begeleiding is. Dankzij de maagballon raakte ze – in de vier maanden dat deze blijft zitten, tussen oktober ’19 en februari ‘20 – liefst 16 kilo kwijt. Sindsdien viel ze nog eens 4 kilo extra af.

Altijd advies

Ze benadrukt echter dat de maagballon geen wondermiddel is: “Je moet het vooral echt zelf doen. Je moet ook na afloop de discipline blijven behouden en ‘nee’ kunnen blijven zeggen.” Lukt dat even niet, dan staat NOK Clinics volgens Marieke altijd voor je klaar. “Telefonisch of per e-mail: ze zijn er voor je op het moment dat je het nodig hebt.” Dat is voor Marieke ook het fijne aan NOK Clinics – ondanks de afstand tussen Heerlen en Eindhoven, konden veel van haar afspraken en het contact gewoon telefonisch plaatsvinden.

Niet blijven liggen

Tot slot heeft ze nog een mooi advies voor zij die hetzelfde traject (willen) bewandelen en af en toe een terugval hebben: “Vallen is niet erg, maar je moet niet blijven liggen.”

Vallen is niet erg, maar je moet niet blijven liggen

Wil je net als Marieke werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken in Den Haag, Amsterdam, Heerlen of Arnhem.