Zo werkt een tijdelijke maagverkleining

Misschien overweeg je een maagverkleining, maar vind je dat spannend of kom je nog niet in aanmerking voor een operatie. Dan is er een andere optie: een soort tijdelijke maagverkleining. Geen operatie, maar een maagballon die je inslikt als een capsule.

We vertellen je graag meer over de inslikbare Allurion maagballon en het verschil tussen deze ballon en een maagverkleinende operatie.

Maagballon

Heb je gezondheidsklachten als gevolg van je overgewicht? Wil je graag een betere kwaliteit van leven? Dan kan een maagverkleining uitkomst bieden. Kom je (nog) niet in aanmerking voor verzekerde zorg of wil je geen operatieve behandeling? Dan kun je kiezen voor een andere optie: de inslikbare Allurion maagballon die na het innemen openvouwt en wordt gevuld met 550 milliliter water. Het resultaat? Je bent sneller en langer verzadigd, hebt minder trek en eet kleinere porties.

Het fijne aan deze behandeling is, naast dat er geen operatie nodig is, dat er geen beperkingen zijn. Je kunt gewoon je sportschema blijven volgen en er zijn ook geen ‘verboden’ voedingsmiddelen. Het plan dat jij met je coach hebt opgesteld, kun je gewoon blijven volgen om zo jouw doelen te behalen.

Coaching

Een inslikbare maagballon is een fijn hulpmiddel, maar alleen als je het op de juiste manier gebruikt. Als je blijvend wilt afvallen, is het van belang dat je je leefstijl verandert. Dat kan best lastig zijn. Omdat jij de hele dag dezelfde dingen op jouw eigen manier doet, is het moeilijk om uit te zoomen en te kijken hoe het beter zou kunnen. Wij helpen je daarbij. Als je kiest voor de behandeling met maagballon, krijg je persoonlijke begeleiding. Samen met een coach bespreek je wat er op dit moment al goed gaat en waar er verbetering mogelijk is. Samen met je coach breng je in kaart welke factoren van invloed zijn op jouw gewicht. We kijken welke coaching je nodig hebt om tot het beste resultaat te komen. Dit vormt de basis voor je persoonlijke behandelplan. Jouw coach is er om jou te ondersteunen als het even niet meer gaat en ook om het feestje met je mee te vieren als het wél goed gaat. Samen is het makkelijker dan alleen.

Maagverkleining

Mocht je kiezen voor een operatie, dan heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Hij kan je verwijzen naar de Nederlandse Obesitas Kliniek. Zij bieden een operatie met leefstijl veranderingstraject. Je hebt hierbij veel contact met lotgenoten.

Als je hiervoor kiest, ga je dus best een intensief traject in, maar er staat ook veel positiviteit tegenover. Met de juiste inzet en motivatie kun je na een maagverkleining veel gewicht verlies. Gemiddeld is dit 30% TWL. TWL geeft het percentage aan van het verloren overgewicht na de ingreep. Daarnaast zullen veel ziekten of klachten die veroorzaakt werden door het overgewicht afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Wat de juiste keuze is voor jou, bespreken we graag samen.

Wil jij met ons in gesprek over de tijdelijke maagverkleining?

Neem hier contact met ons op.

Deel dit artikel: