“Kleine stappen zijn ook goed; dat geeft houvast”

Als eigenaar van 3 bedrijven heeft Ivo een druk bestaan. Gezond leven schiet er soms dan ook bij in. Maar: met hulp van zijn coach bij NOK Clinics zet hij kleine stapjes in de goede richting.

Resultaat- 10 kg

Leeftijd43 Jaar

BehandelingMedicatie (prikpen)

“De medicatie is een prettig hulpmiddel”

De behandeling van Ivo (43) gaat met ups en downs, vertelt hij. Hij startte in 2021 met de behandeling met medicatie, maar met een drukke baan als ondernemer is het soms lastig om regelmatig en gezond te eten, laat staan om de tijd te vinden om te sporten. Toch gaat hij door met zijn behandeling: “De medicatie is een heel prettig hulpmiddel, daarvan ben ik overtuigd. En van mijn coach leer ik dat kleine stapjes óók goed zijn. Dat geeft me houvast.”

Opgegroeid met de suikerpot

Afvallen speelt al lang een rol in Ivo’s leven. “Als kind was ik heel klein en mager,” vertelt hij. “Mijn opa en oma deden er alles aan om me te laten aansterken. Zo groeide ik op met de suikerpot en rond mijn 13e begon ik enorm te groeien - in de lengte en in de breedte.” Niet lang daarna ging Ivo voor het eerst naar de diëtist. “Ik heb jarenlang ieder dieet geprobeerd. Maar ik hield het niet vol.”

Onregelmatig bestaan

Inmiddels heeft Ivo een druk en onregelmatig bestaan als ondernemer in de evenementenbranche, waarvoor hij vaak tot laat in de avond op pad is. “Dan draai je veel uren en vergeet je te eten. Of je eet even snel een frietje of je haalt bij het tankstation een snack.” Wanneer hij thuis komt, heeft hij geen puf meer om nog te gaan sporten.

Een raketje in plaats van een Mars

Ivo en zijn coach Sjors focussen dan ook vooral op kleine stappen die hij relatief makkelijk in zijn dagelijks leven kan toepassen. Ivo: “Bijvoorbeeld als ik onderweg ben en even een Mars of Twix wil halen, met een flesje cola. Sjors zegt dan: ‘Ik snap het, maar neem eens een raketje. Dan heb je even iets verfrissends, maar dan van maar 40 kilocalorieën.’”

Motiverende gesprekken

Tijdens hun maandelijkse gesprekken geeft de coach niet alleen veel tips, maar gaan ze ook diepere onderwerpen niet uit de weg. Ivo: “Ik kan bij hem kwijt hoe ik in mijn vel zit, waar ik tegenaan loop. We hebben het vaak over wat nou echt belangrijk is in het leven: je gezondheid of je werk.” De gesprekken motiveren Ivo enorm, zegt hij. “Sjors zou net m’n broer kunnen zijn. Een leuke gast en heel reëel. Hij zegt ook: ‘Je hoeft geen grote stappen te zetten, kleine zijn ook goed.’ Dat geeft me houvast.”

Een nieuw doel

Sinds de start van zijn behandeling is Ivo ongeveer 10 kilo afgevallen, maar die zijn er door de ups en downs ook weer bij gekomen. Toch blijft hij doorgaan en heeft hij zichzelf een nieuw doel gesteld: “Ik weeg nu 127 kilo en ik wil er zo’n 20 kilo af hebben. Een gewicht van tussen de 100 en 110 kilo zou bij me passen. Daarvoor moeten we het behandelplan misschien wat aanpassen.”

“Je wordt aan alle kanten gesteund”

“De behandeling is heel goed en ik geloof er echt in,” vervolgt hij. “Met de medicatie gaat je bloedsuikerspiegel minder op en neer en met de coaching erbij kun je flinke stappen maken; de arts en de coach van NOK Clinics staan je ook echt bij.” Heeft Ivo nog tips voor mensen die overwegen om bij NOK Clinics aan te kloppen? “Ja: het is geen wondermiddel, je moet het echt zelf doen. Gelukkig word je aan alle kanten gesteund.”

Wil jij ook aan de slag met je gewicht?

Bij NOK Clinics helpen we je graag. Vul het contactformulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.