Medicatie (tabletten)

  • Specifiek tegen eetdrang
  • Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies
  • Met persoonlijke coaching
  • Geen wachttijd, direct starten

Heb je een duwtje in de rug nodig bij het afvallen? Obesitas tabletten zijn een effectief hulpmiddel. Ze zorgen ervoor dat je minder last hebt van een hongergevoel, zodat je je eetgewoontes onder controle krijgt. Bij NOK Clinics combineren we obesitas pillen met uitgebreide leefstijlbegeleiding, voor een blijvend resultaat.

Hoe werken obesitas tabletten?

Komt jouw overgewicht (deels) door cravings, oftewel eetdrang, dan kunnen obesitas tabletten een geschikt hulpmiddel voor je zijn. De tabletten werken op een deel van je hersenen dat het mesolimbisch systeem heet; hier komen je hongergevoelens vandaan. Door de obesitas pillen worden er effecten in je hersenen in gang gezet waardoor je minder eetdrang ervaart.

Naast het effect van de medicatie is een aangepaste leefstijl van groot belang. Bij NOK Clinics combineren we de behandeling met obesitas tabletten met uitgebreide begeleiding door een leefstijlcoach gedurende 6 maanden. Cliënten die obesitas pillen gebruiken verliezen in een jaar gemiddeld 8 tot 12% van hun lichaamsgewicht.

Kom ik in aanmerking voor obesitas tabletten?

Om in aanmerking te komen voor een behandeling met obesitas tabletten moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en 75 jaar.
  • Je bent niet zwanger.
  • Je hebt een BMI van 30 of meer, óf een BMI van minimaal 27 in combinatie met gezondheidsklachten die door je overgewicht worden veroorzaakt.
    Daarnaast kunnen er andere gezondheidskenmerken van invloed zijn op de behandeling. We bespreken deze uitgebreid met je tijdens de intake. Zo maak je samen met je behandelteam een goed geïnformeerde keuze.

Onze aanpak

Obesitas tabletten kunnen je net het duwtje geven dat je nodig hebt, maar voor duurzaam afvallen is een aangepaste leefstijl nog belangrijker. Daarom kun je bij NOK Clinics terecht voor een behandeling met obesitas pillen in combinatie met 6 maanden leefstijlcoaching. De coaching is gericht op de factoren die van invloed zijn op jouw gewicht en helpen je aanpassingen te doen die passen bij jouw situatie.

Stap 1

Vrijblijvende intake

Stap 2

Behandelplan op maat

Stap 3

Eigen coach

Stap 4

Tot 15% gewichtsverlies

Wil je meer informatie over de behandeling

Neem telefonisch contact op of stel je vraag via onderstaand formulier. Vergeet niet het telefoonnummer te vermelden waarop wij je kunnen bereiken. Telefonisch kunnen we je sneller én beter helpen.

Veelgestelde vragen

Zitten er risico’s aan het slikken van tabletten tegen overgewicht?

Hoeveel gewicht verlies ik met tabletten tegen overgewicht?