Afvallen met prikken: werkt het echt zo makkelijk? Arts Inge Palm vertelt

In Amerika is het reuze populair: afvallen met prikken. Bekend Hollywood zweert erbij en het zou de oplossing zijn om snel af te vallen. Werkt het echt zo makkelijk? Is dit de oplossing voor snel en makkelijk afvallen? Arts Inge Palm vertelt erover.

5

"Helaas werkt het niet zo makkelijk," vertelt Inge Palm. "Je moet medicijnen überhaupt nooit nemen zonder het toezicht van een arts, maar medicatie om af te vallen helpt je alleen om te kunnen veranderen en die veranderingen ook vol te houden. Want dat is belangrijk. Het gaat in de eerste plaats om die leefstijlverandering. Hypes komen en gaan, maar je moet het echt bij de wortel aanpakken en goed doen. Bij NOK Clinics helpen we je daarbij en doen we dat samen." Wat zo'n 'wondermiddel' dus wél doet, is je ondersteunen.

Succesvol afvallen

Als je succesvol wilt afvallen, moet je dus verder gaan dan alleen een medicijn spuiten of slikken. “Bij NOK Clinics kijken we naar verschillende onderdelen in je leven. Waar gaat het al goed? En waar kunnen we nog wat verbetering aanbrengen om jouw afvaldoel te behalen? We zetten alles onder elkaar en vervolgens rolt daar een plan uit. Een plan dat haalbaar is, want dat is belangrijk. Je moet wel het gevoel hebben dat het je gaat lukken. Misschien niet in een keer, maar dat hoeft ook niet. Afvallen gaat met ups en downs en juist daarom is het belangrijk om niet alleen aan de slag te gaan. Wij kunnen je helpen.”

Zo’n prikpen waar je mee kunt afvallen klinkt dus heel mooi, maar echte verandering vergt werk. “Tijdens jouw afvalproces word je ondersteund door een coach en die coach is altijd bereikbaar. Als het goed gaat, maar zeker ook op de momenten dat het even wat minder gaat. Je kunt jouw coach op ieder moment tijdens kantooruren bellen zodat er even met je meegedacht wordt en je fijne tips krijgt. Een oppep momentje als het ware. Daarnaast is je coach natuurlijk een fijne stok achter de deur om nu écht de blijvende leefstijlverandering aan te gaan.”

Kosten afvalprikken

Het werkt dus niet zo makkelijk als het lijkt. Als je succesvol wilt afvallen, moet je je leefstijl aanpassen en dat is niet zomaar gedaan. Helemaal niet zonder ondersteuning van een professional. En al was dat wel zo, in Amerika mag je alsnog je portemonnee trekken voor deze medicijnen. Omgerekend kosten ze 1215 euro per maand. Bij NOK Clinics betaal je veel minder en krijg je meer, want in tegenstelling tot daar hoef je het bij ons niet alleen te doen. Je krijgt een plan op maat dat helemaal bij jou past en ondersteuning van een persoonlijke coach.

Wil je meer informatie over onze behandelingen?

Wij komen graag met je in contact!

Deel dit artikel: