Minder verzuim door verbetering leefstijl

Onderzoek toont aan dat werknemers met overgewicht of obesitas vaker en langer ziekteverzuim hebben dan werknemers met een gezond gewicht. Bij NOK Clinics, onderdeel van de Nederlandse Obesitas Kliniek, helpen we jouw werknemers met overgewicht op een gezonde en verantwoorde manier met afvallen.

Waarom

Minder uitstroom
Medewerkers voelen zich gewaardeerd door de werkgever. Dit zorgt voor een sterkere band tussen de werknemer en organisatie.

Minder ziekteverzuim
Werknemers met overgewicht verzuimen gemiddeld 14 dagen meer per jaar dan werknemers met een gezond gewicht omdat ze vaker ziek zijn*. Dit resulteert in een hoger ziekteverzuim en leidt ertoe dat ze vaker en langer werk missen. Het is voor bedrijven daarom verstandig om actief bezig te zijn met het voorkomen van overgewicht en obesitas. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de werknemers, maar ook voor de productiviteit van het bedrijf.

*Overgewicht, obesitas en verzuim in de Nederlandse werkende bevolking, Jans et al, 2007 – Nederland

Duurzame inzetbaarheid
Het investeren in de gezondheid van medewerkers heeft verschillende voordelen, waaronder een hogere arbeidsproductiviteit en meer werkplezier. Dit zal bijdragen aan duurzame inzetbaarheid.

Onze aanpak

Bij NOK Clinics gaan we voor een verantwoorde aanpak met blijvende resultaten. Onze behandeling omvat zowel wetenschappelijk bewezen medicatie (prikpen of tabletten) als uitgebreide coaching in gezonde gewoonten. Op deze manier helpen we jouw werknemer met het ontwikkelen van een gezondere leefstijl.

Brochure aanvragen

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Laat je gegevens achter en ontvang onze brochure.

Benieuwd wat we voor je kunnen doen?

We gaan graag met je in gesprek. Samen bespreken we de aandachtspunten en wensen van jouw organisatie, evenals de mogelijkheden voor samenwerking. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze Sales Manager via 030 6986090 of stuur een e-mail naar vitaliteit@nokclinics.nl. Je kunt ook het onderstaande formulier invullen, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek

Vul het contactformulier hieronder in en onze Sales Manager neemt zo snel mogelijk contact met je op.