Twintig kilo kwijt in een half jaar

Peter van der Ree uit Schiedam besloot begin dit jaar dat het tijd werd om af te vallen. "Ik woog 108 kilo bij een lengte van 1,76 meter. Ik vond mezelf nog te jong om het verder te laten oplopen."

Resultaat- 20 kg

Leeftijd57 jaar

BehandelingMaagballon

Je moet wíllen afvallen en anders leven

Ik voel me veel beter, ben drie kledingmaten kwijt en kan weer mooie kleren aan.

Geen operatie

‘De behandeling met de maagballon sprak me aan. Geen operaties en veelbelovende resultaten. In februari kon ik in Heerlen terecht voor een intake, een week later bij de arts en weer een week later heb ik de capsule met de ballon doorgeslikt. Daarnaast kreeg ik goede begeleiding. Gestaag werd het getal op de weegschaal lager. ‘Ruim tien kilo na vier maanden. Mooi, maar ik wilde niet terugvallen waarna ik met de medicamenteuze behandeling ben begonnen. Eén keer prikken per week en het hongergevoel is en blijft weg. Ik eet beduidend minder en ben nog eens acht kilo lichter’.

Peter na de behandeling

Streefgewicht

Ik voel me veel beter, ben drie kledingmaten kwijt en kan weer mooie kleren aan. Natuurlijk moet je ook zelf je best doen. Je moet wíllen afvallen en anders leven. Dat lukt prima, mede door de online begeleiding.’ Nog een paar kilo en Peter van der Ree is op zijn streefgewicht. ‘Ja, onder de negentig. Minus twintig kilo in een halfjaar. Mijn vrouw had eerst haar twijfels, maar ze heeft zich nu ook ingeschreven. Ze start binnenkort met de maagballon.’

Eén keer prikken per week en het hongergevoel is en blijft weg

Wil je net als Peter werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken in Den Haag, Amsterdam, Nieuwegein, Heerlen of Arnhem.