Maagballon

 • Geen operatie of verdoving nodig
 • Gemiddeld 10-15% gewichtsverlies
 • Met persoonlijke coaching
 • Geen wachttijd, direct starten

Wil je de stap zetten naar een slanker lichaam, meer energie en een fitter gevoel? De Allurion maagballon geeft je behandeling een kickstart. Zonder diëten, wachttijden of operaties, maar mét leefstijlcoaching op maat. Zo heb jij alle ondersteuning om je nieuwe gewicht te behouden. Wil je nog verder afvallen? Dan is de combinatie met medicatie iets voor jou. Vraag onze arts naar de mogelijkheden.

Neem nu contact met ons op en wij gaan je helpen.

Doorslikbare maagballon

De Allurion maagballon die wij gebruiken is een doorslikbare maagballon. Je slikt de maagballon in als een capsule. Eenmaal in je maag wordt hij gevuld met 550 milliliter water en vervolgens blijft hij 16 weken zitten. Daarna loopt de maagballon leeg en verlaat hij via de ontlasting je lichaam. Er is dus geen endoscopie (kijkoperatie), verdoving of operatie nodig.
De maagballon zorgt ervoor dat je sneller en langer verzadigd bent. Je hebt dus minder trek en zult daardoor kleinere porties eten. Er zijn geen beperkingen bij de behandeling met de maagballon: je kunt gewoon sporten en er zijn ook geen ‘verboden’ voedingsproducten.

Kom ik in aanmerking voor de maagballon?

Voordat je in aanmerking komt voor een maagballon moet je aan een aantal criteria voldoen:

 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Je bent niet zwanger
 • Je hebt een BMI van 27 of meer
 • Je hebt geen operatie gehad aan je maag of darmen
 • Je hebt geen problemen met slikken
  Er kunnen ook nog andere gezondheidskenmerken zijn die effect hebben op de behandeling. Dit brengen we tijdens een uitgebreide intake in kaart, voordat je beslist of je wel of niet wilt starten met de maagballon.

Hoe werkt een maagballon?

player-placeholder

Onze aanpak

Bij NOK Clinics krijg je een behandeling op maat. De tijdelijke maagballon is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode om te starten met je gewichtsverlies. Bij de leefstijlcoaching die volgt helpen we je nieuwe, gezonde gewoontes te ontwikkelen, die passen bij jouw specifieke situatie.

Stap 1

Vrijblijvende intake

Stap 2

Behandelplan op maat

Stap 3

Eigen coach

Stap 4

Tot 15% gewichtsverlies

Maagballon kosten

Ben je benieuwd naar de maagballon kosten? Wij noemen het liever een investering in plaats van kosten, want je investeert in je eigen gezondheid. De investering die je maakt bij het kiezen voor een maagballon is € 4199,-.

Je ervaart het beste wat het resultaat is van een maagballon door de verhalen van ervaringsdeskundigen. Hopelijk helpen de reviews hieronder bij het maken van jouw keuze.

Nadelen maagballon

Nadelen bij deze maagballon zijn er eigenlijk niet. De Allurion maagballon is minder intensief dan een maagballon die door een arts wordt ingebracht. Beperkingen zijn er niet. Je sportroutine kan doorgaan en er zijn, zoals we hiervoor al zeiden, ook geen ‘verboden’ voedingsmiddelen. In onze veelgestelde vragen lees je er meer over.

Ben je er klaar voor? Wij helpen je graag! Na onze intake ga je met een persoonlijk plan de deur uit. Neem je vervolgens een behandeling af, dan hoef je hier niets voor te betalen.

Wil je meer informatie over de behandelingen?

Neem telefonisch contact op of stel je vraag via onderstaand formulier. Vergeet niet het telefoonnummer te vermelden waarop wij je kunnen bereiken. Telefonisch kunnen we je sneller én beter helpen.

Veel gestelde vragen

Kan iedere medewerker bij NOK Clinics de Allurion maagballon plaatsen of bestaan er specialisten op dit gebied?

Komt het wel eens voor dat de maagballon niet kan worden ingeslikt?

Kan ik de maagballon uitbraken?

Vergroot een maagballon de kans op darmkanker?

Waar komt de Allurion maagballon vandaan?

Gaat de Allurion maagballon gepaard met medicatie?

Heb ik met een maagballon grotere kans op obstipatie?

Hoe groot is de kans dat de cliënt na de volledige behandeling opnieuw terugvalt tot zijn/haar oude gewicht?

Hoe ziet het behandeltraject met een Allurion maagballon eruit?

Hoeveel gewicht verlies ik met de Allurion maagballon?