Na de maagballon kun je op eigen benen staan

Debbie vond een operatie te ingrijpend en koos voor een maagballon. De begeleiding maakte voor haar het verschil.

Resultaat- 11 kg

Leeftijd39 Jaar

BehandelingMaagballon

Ik wil nu ook echt de 20 kilo halen

"Al jaren ben ik bezig om gewicht te verliezen. Ik viel met een dieet wel af, maar kwam ook altijd weer bij. Voor de behandeling woog ik ruim 116 kilo, nu vier weken later 102. Ik voel me geweldig."

Zonder operatie

Ik las goede verhalen over de maagballon, een ingreep zonder operatie of verdoving. Een maagverkleining of maagband vond ik te ingrijpend en daar was ik ook niet zwaar genoeg voor. Toen ik over de ballon las, werd ik eigenlijk meteen enthousiast. Ik heb vroeger fanatiek geschaatst en deed in de zomer aan wielrennen om mijn conditie op peil te houden. Nadat ik ben gestopt, ben ik wel dezelfde porties blijven eten. Ik wilde nu écht iets aan mijn overgewicht doen.

Begeleiding

Ik ben zeer positief over de begeleiding tijdens het voor- en natraject waarbij het accent ligt op leefstijlverandering. De maagballon is alleen een hulpmiddel, waardoor je minder honger hebt. Maar wat echt het verschil maakt, is dat er bijvoorbeeld een bewegingsdeskundige en een diëtist voor je klaarstaan. Het gaat echt om het veranderen van je gewoontes en daarom wil ik dit programma ook  iedereen aanraden, juist omdat je ook na de maagballon op eigen benen kan staan.

Voorspoedig

Alle ondersteuning zorgt er voor dat het afvallen zeer voorspoedig gaat. De dag dat de maagballon werd geplaatst noemt ze ‘niet grappig’. ’S middags ben ik even op bed gaan liggen. Aan de andere kant viel het reuze mee want op zaterdagavond, twee dagen na behandeling, was ik alweer op een verjaardag.

De totale behandeling duurt zestien weken. Gemiddeld vallen patiënten 15 kilo af. Na 8 weken was ik al 11 kilo kwijt. “Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen.”

Debbie Tans

Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen

Net als Debbie de motivatie vinden om door te gaan?

Maak een afspraak met één van onze klinieken in Den Haag, Amsterdam, Nieuwegein, Heerlen of Arnhem.