Medicatie (tabletten)

  • Specifiek tegen eetdrang
  • Gemiddeld 8-12% gewichtsverlies
  • Met persoonlijke coaching
  • Geen wachttijd, direct starten

Heb je een duwtje in de rug nodig bij het afvallen? Medicatie tegen obesitas is een effectief hulpmiddel. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van een hongergevoel, zodat je je eetgewoontes onder controle krijgt. Bij NOK Clinics combineren we obesitas tabletten met uitgebreide leefstijlbegeleiding, voor een blijvend resultaat.

Neem nu contact met ons op en wij gaan je helpen.

Afvallen door medicatie

Wil jij afvallen door medicatie? Dan kunnen wij je helpen. Als jouw overgewicht (deels) komt door cravings, oftewel eetdrang, dan kunnen obesitas tabletten een geschikt hulpmiddel voor je zijn. De eetlustremmers werken op een deel van je hersenen dat het mesolimbisch systeem heet; hier komen je hongergevoelens vandaan. Door de medicatie worden er effecten in je hersenen in gang gezet waardoor je minder eetdrang ervaart.
Naast het effect van de medicijnen is een aangepaste leefstijl van groot belang. Bij NOK Clinics combineren we de behandeling met obesitas tabletten met uitgebreide begeleiding door een coach gedurende 6 maanden. Cliënten die obesitas pillen gebruiken verliezen in een jaar gemiddeld 8 tot 12% van hun lichaamsgewicht.

Kom ik in aanmerking voor obesitas medicatie?

Om in aanmerking te komen voor een behandeling met obesitas tabletten moet je aan de volgende criteria voldoen:

  • Je bent tussen de 18 en 75 jaar;
  • Je bent niet zwanger;
  • Je hebt een BMI van 30 of meer, óf een BMI van minimaal 27 in combinatie met gezondheidsklachten die door je overgewicht worden veroorzaakt.
    Daarnaast kunnen er andere gezondheidskenmerken van invloed zijn op de behandeling. We bespreken deze uitgebreid tijdens de intake. Zo maak je samen met je behandelteam de juiste keuze.

Onze aanpak

Obesitas tabletten kunnen je net het duwtje geven dat je nodig hebt, maar voor duurzaam afvallen is een aangepaste leefstijl nog belangrijker. Daarom kun je bij NOK Clinics terecht voor een behandeling met obesitas pillen in combinatie met 6 maanden leefstijlcoaching. De coaching is gericht op de factoren die van invloed zijn op jouw gewicht en helpen je aanpassingen te doen die passen bij jouw situatie.

Stap 1

Vrijblijvende intake

Stap 2

Behandelplan op maat

Stap 3

Eigen coach

Stap 4

Tot 15% gewichtsverlies

Kosten medicijn tegen overgewicht

Wij noemen de kosten voor medicatie tegen overgewicht liever een investering. Je investeert immers in je eigen gezondheid. De investering die je maakt bij het kiezen voor medicatie is eenmalig €1.059,-. Daarnaast betaal je circa €150,- per maand voor medicatie. Na 6 maanden is het mogelijk om je traject te verlengen. De kosten zijn €450,-. Je ontvangt hiervoor een herhaalrecept voor 6 maanden medicatie, gecombineerd met 60 minuten coaching. Daarnaast betaal je circa €150,- per maand voor medicatie.

Bijwerking medicijn gewichtsverlies

Bijwerkingen bij ons medicijn voor gewichtsverlies zijn er maar heel soms en wij begeleiden je hier goed bij. In onze veelgestelde vragen lees je hier meer over.

Ben je er klaar voor? Wij helpen je je doel te bereiken!

Wil je meer informatie over de behandeling

Neem telefonisch contact op of stel je vraag via onderstaand formulier. Vergeet niet het telefoonnummer te vermelden waarop wij je kunnen bereiken. Telefonisch kunnen we je sneller én beter helpen.

Veelgestelde vragen

Hoeveel gewicht verlies ik met tabletten tegen overgewicht?

Zitten er risico’s aan het slikken van tabletten tegen overgewicht?