Niet meer in strijd met eten

November 2023 was het, toen Lida van Tilburg besloot nog één laatste poging te doen om gewicht te verliezen. Met haar passie voor lezen, reizen en gezellige diners met vrienden, wilde Lida nóg meer van het leven kunnen genieten. Sindsdien is ze ruim 15 kilo kwijt. “Ik beheers het eten nu, het eten beheerst mij niet.”

Resultaat- 15 kg

Leeftijd72 Jaar

BehandelingMedicatie (prikpen)

“Afvallen is fijn, maar het állerfijnst is dat je niet meer die dagelijkse strijd hebt."

In haar leven heeft Lida zo’n beetje alle diëten geprobeerd. Van shakes tot citroensapkuren – alles is de revue gepasseerd. Haar laatste strohalm was een medicatiebehandeling en coachingstraject bij NOK Clinics. En met succes. Inmiddels is Lida het eten de baas en heeft ze meer rust in haar hoofd. Het resultaat? 15 kilo gewichtsverlies!

Gewicht als rode draad

“Ik ben in mijn leven 300 kilo afgevallen en weer 330 kilo aangekomen”, grapt Lida. Maar, in elk geintje zit een seintje. Gewicht loopt als een rode draad door haar bestaan. “Telkens zei ik tegen mezelf: vandaag ga ik verstandig doen. Dat lukte niet en dat was teleurstellend. Zo raak je in een negatieve spiraal.” Na veel afvallen, jojoën, beginnen en de handdoek in de ring gooien is NOK Clinics Lida’s laatste poging om een gezond gewicht te bereiken én te behouden.

Nooit meer diëten

“Via een advertentie op social media kwam ik bij NOK Clinics terecht. Omdat ik al zo veel pogingen heb gedaan om gewicht te verliezen, waren mijn verwachtingen niet hoog gespannen. We gaan het wel zien, dacht ik.” Totdat haar persoonlijke begeleider zei dat ze nooit meer gaat diëten, maar haar leefstijl aan gaat passen op háár manier. “Dat vond ik zo’n opluchting,” zegt Lida. “Ik zag mezelf alweer gaan met bakjes Tupperware gevuld met wortels. Daar had ik géén zin in.”

Om hulp vragen is niets om je voor te schamen

De medicatie in combinatie met de coachingsgesprekken betekenen veel voor Lida. “Het heeft me geholpen om mezelf een andere routine aan te leren,” vertelt ze. “De begeleiding is fijn; je kunt altijd bellen of mailen en ze zijn er voor je. Hulp vragen is ook niet iets om je voor te schamen. Iedereen heeft wel ergens hulp bij nodig.”

Ruim 15 kilo gewichtsverlies

“Heel fijn dat zo’n klein prikje ondersteuning kan bieden.” Lida vervolgt: “Het eerste prikje had meteen effect. Ik had het gevoel dat mijn maag langer gevuld is. Bovenal zorgt het voor rust in mijn hoofd. Dat is voor mij het belangrijkst.” Een groot bijkomend voordeel is volgens Lida dat je nog gewoon uit eten kunt gaan. “Je kunt nog écht genieten van de dingen die je eet.”

Jeetje, ben ik dat?

Het afvallen is heel geleidelijk gegaan. Dit, in combinatie met het dragen van wijde kleding, maakte dat niet elke kilo meteen zichtbaar was. “Laatst was het écht tijd om nieuwe broeken te kopen. Toen keek ik mezelf aan in de spiegel en dacht ik ineens: jeetje, ben ik dat?!” Lida voelt zich dankzij het gewichtsverlies stukken fijner. “Ik heb altijd een gezonde dosis zelfvertrouwen gehad, maar ik vind het nu leuker en fijner. Ik heb een huis met 4 trappen, die 15 kilo minder scheelt dus enorm!”

Doe dit jezelf cadeau

Voor een ieder die overgewicht heeft en zich hier vervelend of onzeker door voelt, heeft Lida een mooie boodschap: “Doe dit jezelf cadeau!”

“Je kunt nog écht genieten van de dingen die je eet.”

Wil jij ook werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken.