Bij Simone ging de knop om

Twee foto’s van haarzelf waren bij Simone het punt waarop ze dacht: dit kan zo niet langer. Er ging een knop om en ze zocht contact met NOK Clinics om het nu voor eens en voor altijd goed te doen. Door een behandeling met de prikpen is ze binnen een half jaar al 15 kilo kwijt en voelt ze zich 30 jaar jonger.

Resultaat- 15 kg

Leeftijd57 Jaar

BehandelingMedicatie (prikpen)

30 jaar jonger

“De foto’s die van me gemaakt zijn, waren verschrikkelijk. Ik leek wel een oma met een buik en een onderkin. Ik heb ze inmiddels weggegooid, maar ze staan op mijn netvlies gebrand. Ze zijn mijn stok achter de deur, want dat wil ik nooit meer.” En dat gebeurt ook niet. Simone pakt het serieus aan. Ze kookt gezond, beweegt goed en zorgt ervoor dat ze de moed niet verliest.

Overgewicht als kind

Simone is al haar hele leven met gewicht bezig. “Toen ik geboren werd was ik te zwaar en als vierjarige was ik al op dieet. Ik weet daar nu niet zoveel meer van, maar dat ik een grote bouw heb, is een feit. Op mijn achttiende ging ik zelfs aan de afvalpoeders en dat had resultaat, maar de kilo’s kwamen toch weer terug. Er is geen dieet dat ik niet heb geprobeerd. Nu was ik er klaar mee. Er is een knop omgegaan en ik heb alles omgegooid. Als ik het doe, doe ik het goed. Ik ben gestopt met drinken, eet alles volkoren en veel groente. Ik voed mijn lichaam nu in plaats van dat ik het vul.”

Geen maagverkleining

“Voordat ik bij NOK Clinics aanklopte, woog ik 118 kilo. Ik heb alle mogelijkheden bekeken, maar je komt binnen het begeleid afvallen al gauw terecht in een groepstraject en dat is niets voor mij. Ik hou niet zo van clubjes. Toen ik NOK Clinics tegenkwam, vond ik de 1-op-1 begeleiding dan ook heel prettig.” En hoewel artsen haar een maagverkleining aanraden, wil Simone dat niet. Ik wil gezonder zijn, maar niet dun, dat past niet bij mij.”

Medicatie via de prikpen

In plaats van (ook) een maagverkleining te laten doen, koos Simone voor de prikpen. “Dat vond ik best spannend. Het leek een fijne oplossing, maar tegelijkertijd vond ik het eng om mezelf te prikken. Ik werk op een school en de directeur daar is diabeet. Die vroeg me of ik haar niet een keer wilde prikken om te kijken hoe het werkte. Dat deed ik en toen viel het reuze mee. Dat kon ik bij mezelf ook wel en nu doe ik het trouw elke week.”

Verschil

“Ik ben gestart in oktober, maar merk nu al ontzettend veel verschil. Ik ben al 15 kilo kwijt en dat merk ik aan alles. Ik heb meer energie, geen last meer van mijn maag en darmen, wat ik voor het afvallen wel had, en ik voel me 30 jaar jonger. Zo doe ik nu bijvoorbeeld veel makkelijker de buikspieroefeningen die ik van mijn coach moet doen. Wandelen en fietsen hou ik daarnaast veel langer vol. Op maandag en dinsdag loop ik een groot stuk met de hond en in het weekend gaan mijn man en ik er vaak op uit. Dat gaat ook heel goed. Pas hebben we nog 65 kilometer gefietst.”

Over de begeleiding

Simone vindt de hulp vanuit NOK Clinics heel fijn. “Ze zijn er als het nodig is, zo heb ik tips voor oefeningen gekregen en heeft mijn coach me voorzien van gezonde versies van borrelplanken, want daar ben ik dol op. Het is fijn dat ze er zijn, maar ik zeg wel ook: je moet het uiteindelijk toch zelf doen. De knop moet om en je moet ervoor gaan. Je leven omgooien kun jij alleen zelf.”8d90e74f-ef06-48af-bfaa-0434fcea3b8e

Wil jij ook werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken.