"Ik voel me energieker en heb meer zin om dingen te doen"

John Geurts uit Meterik woog 120 kilo, dankzij de inslikbare maagballon is er nu ruim 25 kilo vanaf. "Toen ik zwaarder was had ik altijd wel ergens pijn. Dat is nu voorbij."

Resultaat- 25 kg

Leeftijd56 Jaar

BehandelingMaagballon

Het was binnen een half uur gepiept

John Geurts heeft gekozen voor een niet chirurgische ingreep. "Nadat ik me goed heb laten informeren door NOK Clinics heb ik voor deze ingreep gekozen, vooral omdat de inslikbare maagballon geen permanente gevolgen heeft voor mijn lijf. Het kan poliklinisch en daarbij bleek de ingreep ook heel makkelijk te gaan. Het was binnen een half uur gepiept."

Het was binnen een half uur gepiept.

De maagballon ziet eruit als een zetpil

De behandeling viel John alleszins mee. "De maagballon moet je dus inslikken, het ziet eruit als een zetpil met een slangetje eraan. Als de ballon in de maag terecht is gekomen, wordt hij opgeblazen met een vloeistof. Daarbij koppelen ze het slangetje los en kan je weer naar huis." John had niet veel last van de maagballon. "De dagen daarna was ik een beetje misselijk. Maar NOK Clinics heeft me hierin goed begeleid, dus ik wist wat ik kon verwachten."

Na de ingreep was er elke maand contact met NOK Clinics in de vorm van consulten en coaching. "Als ik vragen had over voeding of sporten dan kon ik die stellen. Dat was een goede stok achter de deur en het motiveert." Met de maagballon alleen was hij er nog niet: "Ik heb ook m’n eetpatroon flink veranderd. Ik maak gezondere keuzes en eet minder. Daarbij ben ik gaan sporten. Doordat ik me beter voel nu ik lichter ben, gaat het sporten ook beter. Het heeft een katalyserende werking."

De maagballon is tijdelijk

Na ongeveer 13 a 14 weken lost de maagballon op. Via de natuurlijke weg gaat de ballon uit het lichaam. "Ik heb er niets van gemerkt. Hij is denk ik weg. Ik merk wel dat ik weer meer kan eten, dus nu moet ik strenger zijn voor mezelf. Ik wil niet weer zo zwaar worden. Het is nu zoeken naar de juiste balans."

"Ik vind het wel bijzonder dat ik lichamelijk geen pijntjes meer heb. Vroeger had ik vaak een zere voet of een ontstoken knie. Ik heb dat helemaal niet meer. Daar was het me ook allemaal om te doen. Slanker zijn is erg fijn, maar me fitter en energieker voelen, daar ging het me vooral om. En dat is gelukt."

Bekijk het verhaal van John

player-placeholder
Slanker zijn is erg fijn, maar fitter en energieker voelen: daar ging het me vooral om. En dat is gelukt.

Wil je net als John werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken in Den Haag, Amsterdam, Nieuwegein, Heerlen of Arnhem.