Flora viel ruim 15 kilo af met een maagballon

Flora’s lijf zat haar in de weg. Met een maagballon vond ze haar ideale gewicht én een bewuste leefstijl terug.

Resultaat- 15 kg

Leeftijd56 Jaar

BehandelingMaagballon

“Het is vooral een bewustwordingsproces”

Een professionele, serieuze aanpak, dat is wat Flora wilde. “Ik voelde dat ik maar wat aanmodderde en dat moest anders. Ik hoorde van andere cliënten dat NOK Clinics je blijft begeleiden. En dat sprak me enorm aan.

Flora: “Ik ben altijd heel slank geweest. Een paar jaar geleden kreeg ik kanker, ik ben inmiddels weer gezond, maar daarna had ik medicatie nodig. Ik kwam er enorm van aan en de kilo’s wilden er niet meer af. Toen tijdens de coronapandemie ook de sportscholen dicht gingen en ik thuis moest werken, werd het alleen maar erger. Met pijn en moeite viel ik met een dieet vier kilo af. Maar, minder eten dan dat ging echt niet - dan zou ik omvallen.”

“Mijn lijf zat me in de weg”

Tijd voor Flora om serieus actie te ondernemen. Ze ging naar de huisarts, maar die kon haar in eerste instantie niet helpen. “Maar, ik was het zo zat. Mijn lijf zat me in de weg. Mijn kleren pasten me niet meer en ik zei tegen mijn man: ik ga echt geen nieuwe kleren kopen. Er moest iets gebeuren.”

Een heel team betrokken bij de behandeling

Flora nam het heft in eigen hand en ging op onderzoek uit. Via Google kwam ze bij ons terecht en dat sprak haar wel aan. Flora: “Wat me met name aansprak, naast de professionele indruk die NOK Clinics maakt, is dat er een heel team bij je behandeling betrokken is. Een arts, een psycholoog: even los van of je ze allemaal gebruikt, ze zijn allemaal wel beschikbaar. En ik las over tevreden gebruikers.”

Uiteindelijk draait het om op gewicht blijven

Een professionele, serieuze aanpak, dat is wat Flora wilde. “Ik voelde dat ik maar wat aanmodderde en dat moest anders. Ik hoorde van andere cliënten dat NOK Clinics je blijft begeleiden. En dat sprak me enorm aan. Want, afvallen is één ding, maar op gewicht blijven is uiteindelijk nog veel belangrijker. En ik vond dat er in Nederland niet één aanbieder in de buurt kwam van wat NOK Clinics doet.” 

Goede begeleiding

Al snel had Flora een intake in onze kliniek. “Dat voelde goed, want de arts nam de tijd om mijn ziektegeschiedenis goed te bespreken en dit mee te nemen in het advies. Het ging niet over één nacht ijs. Uiteindelijk kozen we voor een maagballon. Met als optie om daarna, als er meer resultaat nodig was, alsnog injecties aan de behandeling toe te voegen.” 

Het plaatsen van de maagballon

Het plaatsen van de maagballon verliep soepel. “Het was in het ziekenhuis. Ik had goede instructies gekregen, zo mocht ik niet zelf reizen of autorijden. Ik kreeg veel uitleg, dat was gewoon heel goed geregeld. Ik kreeg ook een telefoonnummer dat ik ten alle tijden mocht bellen met vragen. En bij het inslikken van de ballon waren drie mensen aanwezig, dus dat voelde allemaal enorm professioneel en veilig.”

Het inslikken van de maagballon was een vreemde ervaring voor Flora. “Het is een ampul van zo’n drie centimeter lang. Maar, de knop moest even om. Gewoon inslikken. Daarna druppelt er vloeistof door een soort draad in de ampul. Dat voelt allemaal vreemd, maar het is goed te doen.”

Rustig aan doen 

Na de controlefoto mocht Flora weer naar huis. “Het duurde allemaal maar zo’n twintig minuten.” Ze had pijnstillers meegekregen en het advies om de eerste dagen rustig aan te doen. “Vooral de eerste nacht zou lastig worden, zo was me verteld. Ik heb toen zittend geslapen, dat voelde het beste. De volgende dag voelde ik me al een stuk beter. Ik had een streng vloeibaar dieet en ook dat ging prima. De kliniek belde me de volgende dag om te controleren of alles goed ging. Ik had ook een noodnummer gekregen, dat vond ik erg prettig.”

Die middag maakte Flora alweer een wandelingetje buiten. En de tweede nacht sliep ze al een stuk beter. De dag erna voelde ze zich zo goed dat ze ‘s middags ging sporten. “Op de vierde dag werd ik weer gebeld door de kliniek. We gingen de volgende fase in qua voeding. Verder had ik er op dat moment totaal geen last meer van. De hele ingreep viel me ontzettend mee.” 

Vooral een bewustwordingsproces

Voor Flora begon vanaf dat moment het afvallen. “Ik ben inmiddels al vijftien kilo kwijtgeraakt.” Maar, de maagballon is niet de enige oorzaak daarvan. Voor Flora is de hele behandeling vooral een bewustwordingsproces. “Dat begint met het eten. De diëtist vertelde me dat ik veel te weinig at. Dan gaat je lijf op een soort spaarstand. Nu eet ik zes porties per dag. Ik houd ontzettend van lekker eten. Maar, ik realiseer me nu dat ik ook een gezellig familiediner kan hebben als ik alleen een stukje vis en salade eet.”

Flora is ervan doordrongen dat haar leefstijl blijvend moet veranderen, wil ze op gewicht blijven. “Ik realiseer me nu dat het een verandering van leefstijl is. Wil ik mijn gewicht handhaven, dat moet ik mijn leefstijl veranderen. Ik ben bijna op mijn streefgewicht. Maar, ik moet blijven doen wat ik nu doe. Drie maaltijden op een dag en verantwoorde tussendoortjes. En blijven sporten. Ik mag heus wel eens een taartje op en verjaardag, maar moet me bewust blijven van mijn gedragingen.”

Met steun van familie 

Ondertussen blijf Flora nieuwe doelen stellen, soms samen met haar gezin. “Met mijn kinderen ben ik nu aan het trainen om tien kilometer hard te lopen. Het is voor mij ook belangrijk om mijn familie deelgenoot te maken van het proces. Hun steun heb ik ook nodig. Als ze een taart bakken verwachten ze niet dat ik twee stukken eet. En mijn man eet ook minder, anders zou het voor mij ook moeilijker zijn.” 

Soms zit de verandering in leefstijl in de kleine dingen: “Ik ben dol op cappuccino en dan het liefst met twee scheppen suiker. Overdag drink ik er nu één zonder suiker en 's avonds één met een half schepje suiker. Daar kan ik nu echt van genieten.” 

Ook interesse in een behandeling?

Wil je, net als Flora, een behandeling met persoonlijke coaching? Waarbij het niet alleen gaat om het verliezen van gewicht, maar juist om het op gewicht blijven? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Voor mij is het vooral een bewustwordingsproces.

Wil je net als Flora werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken in Den Haag, Amsterdam, Nieuwegein, Heerlen of Arnhem.