Foka ging van 123 naar 96 kilo

Foka van Riel besloot in 2021 te starten met afvallen. Van haar leefstijlcoach leerde ze gezondere keuzes maken en ze viel 3 kledingmaten af. “Dat geeft wel een kick hoor!”

Resultaat- 27 kg

Leeftijd38 Jaar

BehandelingMedicatie (prikpen)

'Ik voel me heel gezond en ben zo trots op mezelf!'

Dat Foka van Riel (38) goed in haar vel zit is duidelijk. Ze startte in november 2021 met de medicatie-behandeling bij NOK Clinics en samen met de leefstijlcoach ging ze aan de slag om gezondere keuzes te maken. Sindsdien is ze 3 kledingmaten afgevallen, maar dat is voor Foka niet eens het belangrijkste. “Ik voel me heel gezond en dat geeft zoveel voordelen en trots en blijdschap!”

Leuke dingen doen

Ze kan nu bijvoorbeeld allerlei leuke dingen doen die eerder niet konden omdat haar gewicht haar in de weg zat. Ze vertelt: “Twee jaar geleden ging ik met mijn oudste zoon naar de Efteling. Ik paste toen niet in de kinderachtbaan, omdat ik te dik was. Drie weken geleden gingen we weer en nu paste ik er wel in! Ik heb zo ontzettend gehuild. En ook leuk: ik kan nu weer met vriendinnen winkelen bij gewone kledingwinkels, omdat ik weer in die kleding pas.”

Eten als emotieregulatie

Foka besloot naar NOK Clinics te gaan omdat ze een ongezond eetpatroon had ontwikkeld: ze at om haar emoties te kunnen reguleren. Na jaren van diëten en behandelingen bij onder andere een diëtist en Co-eur wilde ze een gastric bypass proberen. “Toen ik de intake daarvoor al had gehad bij NOK Clinics realiseerde ik me dat ik het toch liever niet wilde. Ik wilde nog één keer op een andere manier proberen af te vallen.” 

“Het beklijft, maar niet aan mijn lijf!”

En dat werd een succes. Samen met haar arts besloot Foka voor medicatie met een prikpen te gaan. Daarnaast ging ze met haar leefstijlcoach van NOK Clinics aan de slag om gezonder te gaan leven. Inmiddels is er een knop omgegaan zegt ze. “Ik kijk niet meer naar eten vanuit trek en emotie, maar vanuit de ratio. Ik maak bewust gezondere keuzes. En ik ga voor balans: ik kan wel uit eten maar dan moet ik de dag erna even uitkijken.” 

De medicatie helpt haar om te blijven afvallen. “Mijn glucosespiegel blijft nu gelijk, dus ik heb geen vreetbuien meer. Normaal gesproken val je veel af als je net begint met diëten en wordt dat na een maand of 3 minder. Met de medicatie kom je daar doorheen en blijf je langzaam afvallen. Kortom, het beklijft allemaal, maar niet aan mijn lijf!” Wel benadrukt Foka dat de medicatie echt een hulpmiddel is: “Ik heb daarnaast mijn eetpatroon omgegooid en ben meer gaan bewegen.”

Praktische tips van de coach

Over de aanpak van NOK Clincs is Foka erg te spreken. “Ze hebben me heel goed geïnformeerd en ze weten écht waar ze het over hebben. De expertise van NOK Clinics is absoluut een meerwaarde.” 

Ook kan ze altijd bij haar coach en diëtist terecht voor praktische tips. “Ik heb bijvoorbeeld vooral last met sociale gelegenheden, omdat ik graag mee wil doen en mee wil eten. Mijn coach geeft me dan goede tips, zoals van tevoren de menukaart doornemen als je uit eten gaat. Dan kun je je voorbereiden en alvast de gezonde gerechten uitkiezen. Vaak eet ik gewoon mee, maar dan wat minder. Dat is inmiddels mijn levensstijl geworden: met alles meedoen maar gewoon een beetje minder.”

Van 123 naar 96 kilo

Foka is intussen flink afgevallen: ze ging van 123 naar 96 kilo en is 3 kledingmaten kleiner. “Dat geeft wel een kick hoor!”, zegt ze enthousiast. Ze heeft besloten dat ze de behandeling met nog een jaar wil verlengen. Heeft ze nog tips voor mensen die geïnteresseerd zijn in een behandeling met een prikpen, maar nog niet helemaal zeker van hun zaak zijn? “Jazeker, gewoon doen! Het prikken valt enorm mee en je krijgt bij NOK Clinics goede instructies en begeleiding. Medicatie is geen wondermiddel, je moet zelf ook aan het werk, maar voor mij is het echt een stok achter de deur geweest.”

Ik maak bewust gezondere keuzes. En ik ga voor balans.

Wil jij ook werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken in Den Haag, Amsterdam, Nieuwegein, Heerlen of Arnhem.