Een fitte oma in wording

Jeannette kreeg in 2005 een maagverkleining. Dat hielp, de kilo’s vlogen eraf. 60 maar liefst! Helaas kwamen er na een verdrietige situatie weer wat kilo’s bij. Nu zorgt behandeling met de prikpen ervoor dat ze die aangekomen kilo’s toch weer kwijtraakt.

Resultaat- 12 kg

Leeftijd56 Jaar

BehandelingMedicatie (prikpen)

Een fitte oma in wording

Ze is nog maar 7 weken in behandeling bij NOK Clinics, maar nu al ontzettend blij. Van de 20 kilo die er over de jaren sinds haar maagverkleining weer bij zijn gekomen, is Jeannette er al 12 kwijt. Ze is weer vrolijk, onderneemt van alles en voelt zich geweldig. Dat ze binnenkort ook nog eens voor het eerst oma mag worden, zorgt voor een extra stok achter de deur om straks, als de kleine er is, fit genoeg te zijn om op te passen en veel leuke dingen te doen.

Altijd moe

Vanaf haar 18e werd Jeannette steeds zwaarder. Na de geboorte van haar drie kinderen, bleven de kilo’s komen. “Op een gegeven moment moest ik mijn kinderen vragen om iets van boven te halen, omdat ik zelf de trap niet meer op kwam. Ik weet nog dat mijn tweejarige op de grond zat te spelen en ik op de bank in slaap viel. Ik was zo moe, alles was te zwaar.” Jeannette kwam minder buiten en had steeds minder zin om de dingen te doen waar ze voorheen altijd blij van werd. Ook het huishouden bleef liggen.

De maagverkleining

“Dat wilde ik niet langer. Ik probeerde dieet na dieet, en hoewel de kilo’s er dan wel af gingen, kwamen ze vaak twee keer zo hard terug.” Ze deed grondig onderzoek en besloot een maagverkleining te laten doen. Toen ging het snel. Wekelijks viel ze een paar kilo af en voor ze het wist, ging ze van 160 kilo naar 100 kilo. Vervolgens viel ik niet meer af, maar dat was eigenlijk niet eens zo erg. “100 kilo is alsnog veel, maar ik kon alles weer. Ik hoefde niet meer veel te slapen, was lekker actief en genoot weer van het leven.”

Snoepen

Een verdrietige gebeurtenis zorgde er echter voor dat ze antidepressiva kreeg voorgeschreven. Daar kwam Jeannette van aan, maar dat was niet het enige probleem. “Natuurlijk is mijn maag nu kleiner en kan ik niet meer zoveel eten als eerst, maar als ik honger had, pakte ik niet iets gezonds. Ik ging snaaien. Zo at ik bijvoorbeeld nooit veel drop, maar kon ik er nu geen genoeg van krijgen. Ik at niet superveel, maar als ik at, waren het verkeerde dingen vol calorieën. Ik kwam dus weer aan.”

Medicatie via de prikpen

Jeannette zocht naar nieuwe mogelijke oplossingen en besloot zich aan te melden voor een behandeling bij NOK Clinics. “Het was voor mij helemaal geen drempel om opnieuw hulp te zoeken. Ik dacht bij mezelf: ik wil niet over twee jaar in een rolstoel belanden. Er moest even gespaard worden, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Ik ben nu 7 weken bezig en ik kan het eigenlijk nog steeds niet bevatten. Mijn hongergevoel is weg. Het gaat zelfs zover, dat ik bewust moet denken aan eten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.”

12 kilo kwijt in 7 weken

En dat dat goed werkt, bewijst de weegschaal. Jeannette is de eerste 7 weken van haar behandeling al 12 kilo afgevallen. “Het afvallen gaat tot nu toe zo goed dat ik nog niet bij mijn coach heb hoeven aankloppen. Tot nu toe zijn de afspraken die we hebben, alleen om bij te praten en om mijn successen te vieren. Toch is het een heel fijn idee dat ik kan bellen op het moment dat het even niet zo goed meer gaat. Dat er iemand is op wie je kunt terugvallen. Ik zou dan ook iedereen die last heeft van overgewicht aanraden om te kijken of deze behandeling iets voor je is. Ik voel me echt een ander mens en dat is toch fantastisch?!”

Wil jij net als Jeannette aan de slag met je gewicht?

Wij helpen je graag! Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.