De kilo’s vlogen eraf; dat motiveert enorm

Haar overgewicht maakte Kim ongelukkig. Na de behandeling met medicatie (prikpen) is ze al 23 kilo kwijt.

Resultaat- 23 kg

Leeftijd48 Jaar

BehandelingMedicatie (prikpen)

Nu heb ik gewoon zin om een bikini te gaan kopen, bijvoorbeeld.

“Ik ben bijna 30 kilo aangekomen in een paar jaar. Ik realiseerde me dat ik echt iets ingrijpends moest doen om het om te draaien.”

Ik had dit 20 jaar geleden moeten doen

23 kilo afgevallen

“Ik ben bijna 30 kilo aangekomen in een paar jaar. Ik realiseerde me dat ik echt iets ingrijpends moest doen om het om te draaien.” Ze wilde een maagballon, maar kwam uit op medicatie, waarmee ze inmiddels 23 kilo is afgevallen.

Kim: “Toen ik vanuit mijn werk als vakdocent een zittend beroep ging doen, bleef ik hetzelfde eten. Dat resulteerde er dus in dat ik op een gegeven moment bijna 100 kilo woog. Eerst dacht ik dat het wel meeviel. Maar, op een gegeven moment overleed mijn moeder en ging het van kwaad tot erger. Ik wist: als ik nu niets doe, krijg ik het nooit meer omgedraaid.”

Sporten lukt tijdelijk, diëten leidt tot terugval

Kim had zelf als het nodige geprobeerd. Fanatiek sporten bijvoorbeeld, of diëten met shakes. “Daar viel ik wel van af, maar het kwam er altijd net zo snel weer aan.” Kim ging op zoek naar een andere oplossing en dacht aan een maagballon. Ze kwam al snel bij NOK Clinics uit. 

Binnen twee weken gestart met de behandeling

“Ik wilde in eerste instantie een maagballon, maar dat kon niet omdat er wat verklevingen in mijn darmen waren. Toen mij werd aangeraden om dan medicatie in de vorm van een prikpen te gebruiken, vond ik dat niet zo’n prettig idee. Maar, ik wilde toch afvallen, dus ben ik eraan begonnen.”

Van aanmelding tot aan de start van het traject zaten slechts twee weken. “Ik meldde me aan en kreeg al direct een intake in Den Haag, in september 2020. Daar werd ik helemaal doorgemeten en heb ik een aantal gesprekken gehad. De volgende dag belde de arts dat ik niet in aanmerking kwam voor de maagballon, maar dat medicatie met een prikpen wel een mogelijkheid was. Twee weken later kreeg ik de prik-instructie en kon ik thuis starten.”

In de eerste twee weken 7 kilo afgevallen

En dat werkte direct: “De kilo’s vlogen eraf. Na twee weken was ik al zeven kilo afgevallen. Dat motiveert natuurlijk enorm.” De medicatie zorgt ervoor dat Kim minder eetlust heeft. De dosis is langzaam opgebouwd naar het juiste niveau, zonder dat ze daar verdere bijwerkingen van heeft ondervonden. 

Ze is niet anders gaan eten sinds de start van de behandeling: “Ik eet wat ik altijd al at, maar nu zit ik veel sneller vol. Eerder kon ik wel zes tot acht boterhammen eten, nu denk ik bij het laatste stukje van de eerste boterham: nou, laat maar.”

Nog wat meer nodig voor het laatste zetje 

Enkel en alleen met behulp van de medicatie is Kim ruim 20 kilo afgevallen. “Maar, ik sta nu wel stil. Ik weet dat ik meer moet gaan sporten om het nog een zetje te geven. Als de sportscholen weer open gaan, ga ik twee tot drie keer per week sporten. Ik ben ervan overtuigd dat ik als ik straks weer flink sport, dat ik nog wat strakker word. En dan ben ik echt helemaal blij.”

Ongelukkig door overgewicht 

Want, dat overgewicht ongelukkig kan maken, heeft Kim maar al te goed ervaren. “Toen ik op een punt kwam dat ik nauwelijks mijn veters nog kon strikken, mijn gewrichten pijn gingen doen en dat ik op de camping niet meer naar het zwembad durfde te gaan, werd ik echt ongelukkig. Ik voelde: dit is niet wie ik ben.” 

Is er dan echt niets waar Kim verder nog op moet letten? “Jawel, ik ben wel een zoetekauw. Dus mijn hoofd zegt soms: neem die chocolade maar, dat vind ik lekker. Maar, mijn lijf heeft er dan helemaal geen behoefte aan. Dan moet ik echt naar mijn lijf luisteren.”  

Positieve reacties op afvallen met medicatie 

In het begin vond Kim het moeilijk anderen te vertellen dat ze is afgevallen met behulp van medicatie. “Maar, langzaam word ik er opener in. Mijn man en kinderen weten het, mijn collega’s mogen het weten als ze er naar vragen. En mensen reageren er heel positief op. Ze weten meestal niet dat deze behandeling bestaat. Dat wist ik ook niet voordat ik naar NOK Clinics ging!”

Gezonder en gelukkiger: “Ik voel me er veel beter bij”

Het belangrijkste voor Kim is dat ze gezonder en gelukkiger is. “Ik ben echt gelukkiger, energieker en ik schaam me niet meer. Nu heb ik gewoon zin om een bikini te gaan kopen, bijvoorbeeld. Ik kan mijn schoenen weer gewoon aan doen, ik trek soms een sprintje: ja, ik voel me er veel beter bij.”

Lees ook meer over de behandeling met medicatie die Kim bij ons volgt.

Ik had dit 20 jaar geleden moeten doen

Wil je net als Kim werk maken van jouw gewicht?

Maak een afspraak met één van onze klinieken in Den Haag, Amsterdam, Nieuwegein, Heerlen of Arnhem.