Hoe ziet het Allurion-behandelingstraject eruit?

De behandeling is in te delen in drie fasen: de intake, de plaatsing en de ondersteuning in het veranderen van uw leefstijl.

In de tijd die voorafgaat aan het plaatsen van de maagballon wordt u begeleid door de diëtist. Dit kan een korte tijd, slechts 1 week zijn. Tevens wordt uitgelegd hoe het programma in elkaar zit en op welke manier u het meeste gewicht kunt verliezen.

Maand 2-5: De Allurion maagballon wordt ingeslikt tijdens een eenvoudige poliklinische procedure van 20 minuten waarbij geen operatie, endoscopie of verdoving nodig is. De begeleiding naar een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl gaat verder. Met behulp van een draadloze ‘smart’ weegschaal bent u verbonden met de arts. Van daaruit kunnen vorderingen worden bijgehouden en kan er onmiddellijk advies worden gegeven als dat nodig is. Na vier maanden loopt de ballon leeg en verlaat de ballon het lichaam op natuurlijke wijze, zonder dat er medische ingrepen nodig zijn.

Maand 6: Het team zal u blijven ondersteunen om de veranderingen van het voedingspatroon te stabiliseren. Er is regelmatig overleg tussen het team specialisten en de patiënt.