Hoe ziet het behandeltraject met een Allurion maagballon eruit?

De behandeling met een Allurion maagballon bestaat uit drie fasen: de intake, de plaatsing en de ondersteuning bij het veranderen van je leefstijl.

In de tijd die voorafgaat aan het plaatsen van de maagballon word je begeleid door de diëtist. Dit kan een korte tijd, slechts 1 week zijn. Tevens wordt uitgelegd hoe het programma in elkaar zit en op welke manier je het meeste gewicht kunt verliezen.

Maand 2-5: De Allurion maagballon wordt ingeslikt tijdens een eenvoudige poliklinische procedure van 20 minuten waarbij geen operatie, endoscopie of verdoving nodig is. De begeleiding naar een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl gaat verder. Met behulp van een draadloze ‘smart’ weegschaal ben je verbonden met de arts. Op die manier wordt de voortgang bijgehouden en kan er onmiddellijk advies worden gegeven als dat nodig is. Na vier maanden loopt de ballon leeg en verlaat de ballon het lichaam op natuurlijke wijze, zonder dat er een medische ingreep nodig is.

Maand 6: Het team zal je blijven ondersteunen om de veranderingen van het voedingspatroon te stabiliseren. Er is regelmatig overleg tussen jou en het team specialisten.