Het eerste contact met onze kliniek: “In het eerste telefoongesprek worden al veel vragen beantwoord.”

Wie contact opneemt met NOK Clinics, krijgt eerst een zorgcoördinator aan de telefoon. In onze kliniek in Heerlen is dat Pien van Elburg. In dit artikel vertelt ze wat u kunt verwachten van die eerste contactmomenten met onze kliniek én gaat Pien dieper in op haar rol.

3 minuten

Pien van Elburg: “Mensen nemen bijvoorbeeld contact met ons op via de website. Of ik krijg van een collega gegevens door van cliënten die door hun huisarts verwezen zijn voor een operatie, maar dat misschien (nog) niet willen. Deze mensen bel ik op en als ze geïnteresseerd zijn plannen we een intake in.”

Het eerste telefoongesprek

In dat eerste telefoongesprek worden vaak al veel vragen beantwoord. Pien: “Mensen hebben vaak vragen over de verschillende behandelingen en de kosten. Wat is er wel mogelijk en wat niet? Wat maakt onze aanpak zo succesvol? Cliënten vertellen me hoe ze bij ons terecht gekomen zijn, wat ze allemaal al geprobeerd hebben om af te vallen en waar ze naar op zoek zijn. Ik vraag of iemand eerder operaties gehad heeft aan de maag of darmen, want dan is een maagballon vaak niet mogelijk, maar medicatie om af te vallen kan wellicht wel.” 

De kosten worden overigens niet vergoed door de zorgverzekering en variëren van circa € 3.500,- tot circa € 11.299,-.

Na eerste contact volgt intake op locatie

Als iemand na dit eerste telefonische contact interesse heeft in een nog uitgebreider en persoonlijk advies, volgt er een intake op locatie. “Dan komt de cliënt eerst even bij mij langs,” vervolgt Pien. “De cliënt gaat bij mij op de weegschaal, krijgt een kop koffie en daarna volgen de gesprekken met de coach en de arts. “Dan komen de medisch inhoudelijke vragen aan bod en worden alle wensen en details besproken. Iemand krijgt van de behandelaren een eerlijk advies over wat de best passende aanpak is.” 

Na die gesprekken komen de cliënten weer terug bij Pien om de intake af te ronden. Ze kunnen bij haar aangeven of ze nog even willen nadenken of ze kunnen al meteen afspraken gaan inplannen voor de behandeling van hun keuze.

De intake vindt vaak op een donderdag plaats. In de praktijk ziet Pien soms dat mensen er vervolgens een weekend over na willen denken. “Dan hebben ze de screening gehad en kunnen ze thuis alles nog even rustig bespreken, voordat men een definitief besluit neemt.” 

Veel animo voor behandeling met prikpen

Wat de behandelingen betreft, ziet Pien dat er veel animo is voor behandelingen met medicatie door middel van een prikpen. “We bieden ook de maagballon aan in combinatie met medicatie. Dat is voor veel mensen een mooie optie. Je krijgt dan met een maagballon een kickstart van zestien weken, waarbij je flink wat afvalt, en vervolgens ga je door met medicatie om op gewicht te blijven. Daarbij zien we dat er vaker wordt gekozen voor de prikpen dan voor tabletten.” 

Eerste aanspreekpunt

Pien geniet van haar werk. “Ik spreek zoveel mensen. Ook gedurende de behandeling blijf ik het eerste aanspreekpunt voor de cliënten. Soms bouw je ook een band op met iemand en dat maakt mijn werk ontzettend leuk.”

Wilt u meer weten over onze behandelingen? 

Wilt u meer informatie over onze behandelingen en de mogelijkheden voor u? Neem contact op met Pien in Heerlen of één van haar collega’s van onze andere locaties in Velp, Den Haag of Amsterdam. Het eerste contact is altijd vrijblijvend. U zit nergens aan vast. Indien gewenst volgt een uitgebreide intake om te kijken welke behandeling het beste bij u past.

Deel dit artikel: