“Het schaamtegevoel is van me af gevallen”

Door haar overgewicht zat Jeanne Cabollet jarenlang niet goed in haar vel. Tot ze de stap zette naar NOK Clinics. Samen met haar coach ontwikkelde ze een gezonde leefstijl die ze goed kan volhouden. Inmiddels is ze fysiek én mentaal lichter.

Resultaat- 38 kg

Leeftijd58 jaar

BehandelingMedicatie (tabletten)

Gelukkiger door een gezonde leefstijl

De behandeling bij NOK Clinics betekende een omslag voor Jeanne Cabollet (58). Jarenlang worstelde ze met haar gewicht, tot een burn-out duidelijk maakte dat er écht wat moest gebeuren. Ze startte in juli 2022 met een behandeling met medicatie. Nu, een klein jaar later, is ze 38 kilo kwijt. Maar nog belangrijker: “Ik ben gelukkig. Ik durf weer onder de mensen te komen. Er is echt een wereld voor me opengegaan.”

Knopen doorhakken  

“Ik ben altijd al flink geweest,” steekt Jeanne van wal. “Door mijn schildklierprobleem bleef ik aankomen. Dat ging van kwaad tot erger en in december 2021 kreeg ik een burn-out. Ik vroeg me af: waarom zat ik zo in de put? Toen bleek dat veel van mijn negatieve gevoelens kwamen door mijn overgewicht, moest ik knopen doorhakken.”

Ze pakte alles aan wat ze kon: van gesprekken met de huisarts en praktijkondersteuner tot de GLI-behandeling. Maar door haar burn-out lukte het niet om die trajecten af te maken. “Ik zei tegen mijn man: ik heb hulp nodig, écht goede hulp. Toen ben ik naar NOK Clinics gestapt.”

Alsof je de Mount Everest beklimt

“De intake ging perfect,” vervolgt ze. “Ik vond contact opnemen erg moeilijk, alsof je de Mount Everest gaat beklimmen. Maar toen ik eenmaal binnen was ging de knop om. Ik vond het erg positief dat je onder begeleiding van een arts komt. En mijn leefstijlcoach was geweldig: die ging echt naast me staan.”

Jeanne stortte zich op haar behandeltraject. “Ik wist: dit gaat mij goed doen. Dus zoog ik alle informatie die ik kreeg op als een spons. Ik bestelde boeken met gezonde recepten en bedacht samen met mijn coach manieren om op eigen houtje te sporten. Omdat ik me niet prettig voelde in de sportschool, zette ik thuis een loopband neer en ging ik vaker wandelen met mijn hondjes.”

Steun van de coach en het thuisfront

De leefstijlcoaching veranderde veel voor Jeanne. Ze heeft dan ook niets dan lovende woorden over haar coach Sjors. “Hij was echt mijn luisterend oor, ik kon met hem over alles praten. Maar hij gaf me ook veel praktische tips over gezond eten en bewegen. Onze gesprekken waren enorm positief: we vierden echt mijn successen. Iedere keer als ik weer een paar kilo was afgevallen, kon ik niet wachten om het met hem te delen.” 

Ook de steun die Jeanne kreeg van het thuisfront hielp haar enorm, vertelt ze. “Ik woon samen met mijn man en mijn moeder woont bij ons in. Toen ik startte bij NOK Clinics hebben we een gesprek gehad: ik wilde niet dat zij ongezonde dingen aten, terwijl ik bezig was met afvallen. Dat begrepen ze en zo hebben we samen ons hele eetpatroon omgegooid. Zij eten nu mee met mij en dat is zo fijn. Zo gaat het hele gezin er samen voor en profiteert iedereen van een gezondere leefstijl.”

Van 113 naar 75 kilo

En het resultaat is daar ook naar: in minder dan een jaar viel Jeanne wel 38 kilo af. Ze ging van 113 naar 75 kilo, een gewicht dat veel beter bij haar past. De medicatie ondersteunde daarbij en zorgde ervoor dat ze minder hongergevoel had. “Het tabletten slikken heb ik langzaam opgebouwd en uiteindelijk slikte ik er één per dag. Omdat ik nu op een goed BMI zit en tevreden ben, heb ik de medicatie in overleg met mijn coach afgebouwd.”

Echt gelukkig

Haar gewichtsverlies heeft ervoor gezorgd dat Jeanne beter in haar vel zit. “Eerder schaamde ik me voor mijn lichaam. Ik durfde veel dingen niet en trok me zo terug dat ik uiteindelijk alleen nog mijn werk en thuis had. Die schaamte is nu van me af gevallen. Ik durf weer onder de mensen te komen en kan weer leuke dingen doen. Spelen met mijn kleindochters, zwemmen of een stukje fietsen. Mensen om me heen zeggen nu ‘je straalt geluk uit’ en dat voel ik ook. Ik ben echt gelukkig.” 

Wil jij net als Jeanne beter in je vel zitten?

Bij NOK Clinics helpen we je graag. Vul het contactformulier in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.