Volg jij onze podcast al?

Het is alweer iets meer dan een jaar geleden dat onze eerste podcast online kwam. Inmiddels zijn we tien afleveringen verder en is het tijd voor een tweede seizoen.

5

We starten binnenkort met de opnames van nieuwe podcasts en in deze afleveringen delen we ervaringsverhalen. Ook hebben we het over het mechanisme van obesitas (‘Waarom val ik niet af?’). Daarnaast worden de verschillende behandelmethodes uitgelegd. Volg ons dus zeker om hiervan op de hoogte te blijven.

De eerdere afleveringen

Al onze podcasts zijn informerend, helpend en inspirerend, want we praten met professionals en ervaringsdeskundigen. Wil jij meer weten over een specifiek thema? Dan vertellen we je in dit blog waar je de antwoorden op jouw vragen kunt vinden.

Afvallen met medicatie

Ben jij benieuwd naar afvallen met medicatie? Dan raden we je aan om aflevering 6 van onze podcast te luisteren. Hier vertellen Foka en Vivianne over hun ervaringen met medicatie. Foka maakte gebruik van injecties om af te vallen en Vivianne koos voor tabletten. Twijfel je over welke behandeling bij jou past? Dan is het luisteren van deze podcast een goede manier om meer te weten te komen over beide behandelingen.

Afvallen met de inslikbare maagballon

In de eerste afleveringen van onze podcast Afvalpraat staat de behandeling met de Allurion maagballon centraal. Deze maagballon slik je in. Er is dus geen operatie nodig. In aflevering 1 praten we met Flora. Zij onderging deze behandeling en vertelt hoe ze tot deze keuze is gekomen. Ook legt ze uit waarom ze ervoor koos dit bij NOK Clinics te doen.

In aflevering 2 vertelt arts Inge Palm hoe het plaatsen van zo’n maagballon in zijn werk gaat en hoe de behandeling verloopt. Flora deelt haar ervaringen.

Aflevering 3 staat in het teken van de verdere behandeling. Flora vertelt hoe de maagballon aanvoelde, hoe zij de tijd na de plaatsing ervoer en ze vertelt over de coaching die ze van NOK Clinics kreeg om een gezonde leefstijl op te bouwen.

Flora vertelt in aflevering 4 hoe het in de periode na de behandeling met haar ging. Ze was bang dat ze weer aan zou komen en vond het dus best spannend toen de maagballon uit haar lichaam ging. Ze deelt er alles over.

In aflevering 5 praat Flora ons bij over de resultaten die ze na de behandeling heeft behaald en deelt ze dat ze de behandeling aan haar vriendinnen zou aanraden: "Gun het jezelf gewoon. Stop met dat ge-jojo!"

Afvaltips

Wil jij afvaltips van experts en ervaringsdeskundigen? Luister dan eens de laatste vier afleveringen van onze podcast. In aflevering 7 gaan we verder in gesprek met Foka en Vivianne en vertellen ze hoe zij omgaan met verleidingen. Je hebt ongetwijfeld iets aan hun tips!

Aflevering 8 gaat over afvallen met een drukke levensstijl. Misschien heb jij ook een druk leven en ben je op zoek naar tips hoe je toch gezond kunt leven en afvallen. Ivo is altijd in de weer en besloot met NOK Clinics te werken aan zijn gezondheid. Hij heeft dan ook de gouden tip om ook met een drukke leefstijl gewicht te verliezen.

Susan is aan het woord in aflevering 10. Zij viel met behulp van NOK Clinics 30 kilo af en wist die afgevallen kilo’s er ook af te houden. Hoe deed ze dat? Ze vertelt over de hulp van haar coach en over concrete adviezen die ze kreeg tijdens haar behandeling.

De podcast luisteren

Zoals je hebt gelezen, staan er al een hoop interessante podcasts online. Door op het linkje onder de aflevering te klikken die steeds wordt genoemd, ga je naar de pagina van die podcast. Liever op een andere manier luisteren of gewoon alles achter elkaar? Zoek dan op ‘Afvalpraat’ in je favoriete podcast-app en je ziet onze afleveringen verschijnen.

Wil je hulp bij het afvallen?

Wij helpen je graag! Neem hier contact met ons op.

Deel dit artikel: