Maagballon + medicatie

 • Maagballon als kickstart
 • Meer gewichtsverlies
 • Makkelijker op gewicht blijven
 • Met persoonlijke coaching

Wil jij je fitter en gezonder voelen? Wil je afvallen en vervolgens op gewicht blijven? Dan kan een behandeling met de Allurion maagballon gecombineerd met medicatie je daarbij helpen. Samen met een arts kijk je naar wat jij nodig hebt. Voor deze behandeling is geen wachttijd, je kunt dus direct starten.

Neem contact met ons op. Wij kunnen je helpen.

Maagballon als kickstart

De maagballon werkt in dit geval als een kick-start: je kunt in korte tijd gewicht verliezen. Om nog meer af te vallen of om op gewicht te blijven, wordt op een bepaald moment gestart met medicatie. Dit kan als de ballon nog in de maag zit, nadat de ballon je lichaam heeft verlaten of in de periode daarna. Dit hangt af van wat jij nodig hebt.
De ervaring leert dat het combineren van een Allurion maagballon met medicatie een beter resultaat geeft: meer gewichtsverlies en een duurzamer resultaat. Wij hebben al meer dan 3 jaar ervaring met deze combinatiebehandeling. In deze publicatie lees je er meer over.

Kom ik in aanmerking voor een maagballon met medicatie?

Daarvoor moet je aan een aantal criteria voldoen:

 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Je bent niet zwanger
 • Je hebt een BMI van 27 of meer
 • Je hebt geen operatie gehad aan je maag of darmen
 • Je hebt geen problemen met slikken

Er kunnen nog andere gezondheidskenmerken zijn, die effect hebben op de behandeling. Dit brengen we tijdens een uitgebreide intake in kaart, voordat je beslist of je wel of niet wilt starten met de maagballon gecombineerd met medicatie.

Hoe werkt een maagballon?

player-placeholder

Afvallen met medicatie en maagballon

In de praktijk zien we dat er steeds vaker wordt gekozen voor een combinatie van behandelingen. Soms is de periode dat de maagballon in de maag zit, 16 weken, niet genoeg om een nieuw leefpatroon eigen te maken. Dan kan het helpen om over te gaan op medicatie.

Kosten hulp bij het afvallen

Wil jij hulp bij het afvallen? Dit kan met een maagballon gecombineerd met medicatie in de vorm van tabletten of een prikpen. We bekijken tijdens een intake samen wat voor jou de juiste oplossing is. Na deze intake bepaal jij of je ook daadwerkelijk wilt starten met de behandeling. De behandeling kost eenmalig €4.699,-. Daarnaast betaal je tussen de €150,- en €310,- per maand voor medicatie. Na 6 maanden is het mogelijk om het traject te verlengen. De kosten zijn €450,-. Je ontvangt hiervoor een herhaalrecept voor 6 maanden medicatie, gecombineerd met 60 minuten coaching. Daarnaast betaal je tussen de €150,- en €310,- per maand voor medicatie.

Onze aanpak

Bij NOK Clinics krijg je een behandeling op maat. De tijdelijke maagballon is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode om te starten met je gewichtsverlies. Bij de leefstijlcoaching die volgt, helpen we je nieuwe en gezonde gewoontes te ontwikkelen, die passen bij jouw specifieke situatie.

Stap 1

Vrijblijvende intake

Stap 2

Behandelplan op maat

Stap 3

Eigen coach

Stap 4

Tot 15% gewichtsverlies

Wil je meer informatie over de behandelingen?

Neem telefonisch contact op of stel je vraag via onderstaand formulier. Vergeet niet het telefoonnummer te vermelden waarop wij je kunnen bereiken. Telefonisch kunnen we je sneller én beter helpen.

Veelgestelde vragen

Kan iedere medewerker bij NOK Clinics de Allurion maagballon plaatsen of bestaan er specialisten op dit gebied?

Komt het wel eens voor dat de maagballon niet kan worden ingeslikt?

Kan ik de maagballon uitbraken?

Vergroot een maagballon de kans op darmkanker?

Waar komt de Allurion maagballon vandaan?

Gaat de Allurion maagballon gepaard met medicatie?

Heb ik met een maagballon grotere kans op obstipatie?

Hoe ziet het behandeltraject met een Allurion maagballon eruit?

Hoeveel gewicht verlies ik met de Allurion maagballon?

In welke medische gevallen kom ik niet in aanmerking voor de Allurion maagballon?

Vertrouw op NOK Clinics

 • We worden gewaardeerd met een 9,2 door onze cliënten op Kliniekervaringen.nl
 • Behandeling door een ervaren arts
 • Geen operatie vereist